یعنی اینکه در آینده این بناها درست در جای خودش ساخته شده یا اینکه خاک آن در مسیر اتفاقاتی بس ناچیز آسیب پذیر خواهد بود . بدیهی است که جواب اینست که قبل از ساخت زمین تحت آزمایش قرار میگیرد و خاک آن به آزمایشگاه رفته تا مهر تائید روی مجوز ساخت خورده شود .
اما این ابتدائی ترین مورد بررسی نیست ؟ اگر تمام اتفاقات جواز به این بررسی ها بسنده کند ، پس چرا در برخی از مناطق با بارشی یک ساختمان یا بیشتر فرو میریزد . شاید جواب این باشد که برداشتهای بی رویه از آبهای زیرزمینی بعد از ساخت و سازها بوده باشد. خب چه باید کرد بعد از پوک شدن زیر ساختمانها که بر اثر این مهمل کاری ها یک عده بیخبران از فجایع زیر زمین به یکباره طعمه زمین بلعیدگی میشوند .
شاید گفته شود که محققان یا طراحان و مهندسین پیشگو نیستند و بعضی از اتفاقات غیر قابل پیش بینی هستند . شاید اینگونه باشد ولی باز برای حفظ جان و مال مردم باید چاره ای اندیشید.
بارها خبرهائی شنیده میشود که بر اثر گودبرداری ، ساختمان کناری فرو ریخته است آیا این حوادث غیر قابل اجتنابه یا میتوان از وقوع آن جلوگیری کرد . یا اتفاقی که برای یک ساختمان هفت طبقه که در منطقه دو افتاد و بر اثر آن زمین نتوانست تحمل ساختمان را بکند و چرخید . به دستور عوامل کمکی و تیم آتش نشانی به سرعت ساختمان ظرف هفته ای تخلیه شد . بعد از آن قرار شد تا ساختمان را تخریب کنند . کارگران مشغول شدند ولی متاسفانه بر اثر فرو ریختن ساختمان بیش از بیست نفر کشته شدند !
به هر حال جدی گرفتن ساخت و ساز و دقت در هر موردی که به ایمنی برمیگردد ، این حوادث را به حداقل میرساند حتی جلوگیری از استفاده بیمورد آبهای زیرزمینی که ناچار نباشیم در حال حاضر نسخه تزریق آب به زمین بکنیم که زیاد امیدوارانه به نظر نمیرسد ! یکی دیگر از عدم مطالعه برای ساخت و سازها نبود بررسی دقیق زمینهائی میباشد که روی گسل قرار دارند .
شناخت گسل و رگه های آن از هنر و توانائی های دست اندر کاران شهر سازی و ساختمان سازی میباشد . زمین شناسان ، مهندسین و معماران کارکشته باید این خطرات را آویزه گوش خود کنند و احتمالات ناشی از شیطنت گسلها را در نظر بگیرند .
گسل و لرزه های آن بسیار مهیب وار و دهشتناک ، به جان و مال مردم و شهر و زیرساختها آسیب میرساند که گاهی جبران ناپذیر میباشند. حتی در دوردستها هم مخربند یعنی اگر کانون آن دو صد کیلومتر یا بیشتر اتفاق بیافتد ، در فاصله دور آسیب خود را خواهد زد.
پس برای جلوگیری چه جریانی باید به فکر باشد . جز محققین راستین . زمین شناسان واقعی . خاک شناسان متعهد . مصالح سازان مسئول . ملات و ابزارهای استاندارد و وجدانهای بیدار که این یکی گویا این زمانه خوابش سنگینه !!
ادامه در سمت آینده
به ماملک بامیلوکس تکیه دهید
0 نظر ثبت شده است.