در سده پانزدهم میلادی نیکلاس پنجم تلاش فراوانی برای جمع آوری و حفظ و مراقبت و همچنین گرد آوری دستخط هائی از سراسر اروپا برای گنجینه این کتابخانه انجام داد . بالاخره پاپ سیکستوس چهارم تصمیم گرفت مکانی را برای کتابخانه در اختیار بگذارد . امروزه این کتابخانه از ارزشمند ترین کتابخانه های جهان مذهبی میباشد .
کتابخانه صومعه سلطنتی اسکوریال ( سان لورنسو دل اسکوریال ، اسپانیا )
صومعه سلطنتی به دستور فیلیپ دوم پادشاه اسپانیا برای سپاسگزاری پیروزیهایش در سده شانزدهم میلادی ساخته شد . چند سال بعد فیلیپ به فکر افتاد تا کتابخانه ای در کنار آن بسازد البته مشابه آن در آن زمان در فلورانس و ونیز نیز وجود داشت .
طراحی صومعه اسکوریال که اسپانیائی ها علاقه داشتند به خاطر ساختمان منحصر به فردش آنرا هشتمین عجایب جهان بنامند ، به وسیله ( خوان باتیستا دتولدو ) دستیار پیشین میکلانجو انجام شد .
بعد از مرگ باتیستا ، ادامه ساخت به ( خوان دررا ) سپرده شد و او برای رضایت خاندان سلطنتی سبک پیراسته خود را که با تاثیر پذیری از معماری دوریک بود را برای ساختمان غنی بخشید و به سمت معمار مخصوص ملکه انتخاب شد . این کتابخانه نیز با ویژگیهای عجیب از شگفتی های کتابخانه های کلاسیک جهان میباشد .
کتابخانه بادلی ( آکسفورد انگلیس )
در آغاز سده چهاردهم میلادی دانشگاه آکسفورد جدا از مجموعه های زیر پوشش خود منابع قابل اعتنا و ارزشمندی داشت که بالاجبار برای استفاده دانشجویان آنها را در راهروی کلیسای مریم نگهداری میکرد . از این رو اسقف ( وورسستر ) تصمیم گرفت تا کتابخانه ای برای حفظ و حراست کتابها بسازد . ساخت این کتابخانه بعد از مرگ او به کندی پیش میرفت و بالاخره در سال 1367 به پایان رسید اما در سال 1444 از آن رونمائی شد .
اماری از کتابخانه های پر طمطراق در جهان
البته در باره کتابخانه ای صحبته که در طی شبانه روز ، بخشی را به خود اختصاص داده است. در اغلب کشورهای صاحب اندیشه در جهان از دیر باز ، توجه به ساخت بزرگترین و مجلل ترین عمارتها خاص کتابخانه از اهم اهداف گردانندگان آن کشور و حکومت راسیه ( حکومتی که اختیار داره ) بوده است .
و در مقابل هم هر زمان که هر کشوری مورد تاخت و تاز قرار میگرفت ، قبل از اینکه مردمانش را از دم تیغ بگذراند ، ابتدا آتش به خرمن دانش آن مردمان میزدند و هر آنچه که در دل کتاب داشتند به شکل توده ای از دود و خاکستر در فضا پخش میکردند !
متجاوزین دریافته بودند که با جسم و تن آنها میتوانند مقابله کنند ولی با فکر خلاق و اندیشه آنها توان مقابله ندارند از این رو اتکا اندیشه را از بین میبردند . چونانکه چنگیز با دایره فهم و شعور ایرانیان کرد و تمام ادراک مردمان آن زمان را بی درک کردند !
ادامه این مبحث در قسمت آینده
به ماملک بامیلوکس تکیه دهید
0 نظر ثبت شده است.