بالاخره یه چهاردیواری کوچک و نقلی هم همون آرامش رو تضمین میکنه . یا حداقل بیحیال مالکیت یه سرپناه بدون دغدغه ! نه استرس صاحب ملک که روزشمار ماه رو تبدیل به تزریق سم به بدنش بکنه ! از دیرباز مستاجر و صاحبخونه یه قرابت پنجه در پنجه داشته اند که معروفترین آن در قالب طنز به رخ ملت نیازمند کشیده شد و آنهم خانه قمر خانم بود!
اما وقتی فاجعه خودش رو نشون داد که رشد جمعیت از رشد خانه سازی جلو افتاد البته بیخردی برای ساخت و ساز رو نباید فراموش کرد . در مقابل این بیخردی سوئ استفاده زمین بازان و بساز بفروشها بنزین به آتش محرومان بی سقف شد !
بارها به کیفیت بسیار پائین خانه ها به خصوص آپارتمانها اشاره شده است . این تراکم افسار گسسته جمعیتی مزید بر علت نبود آلونک برای زیستن شده است . البته در بیشتر نقاط دنیا این معضل به چشم میخورد . به هر حال این قصه سر دراز داره و گویا قرار نیست که این معادله صد مجهول راه حلی براش پیدا بشه .
اما در این بلبشو بازار در گوشه و کنار خانه های ارزشمندی بنا شد که بنا بر حفظ هویت فرهنگی جامعه داشتند . خانه هائی که شاید قدمت بعضی از آنها بیش از صد سال عقبه داشته باشند ولی هنوز سربلند بوده و سری بین جماعت بساز بفروشان الکی خوش و مخرب در عرصه خاک و آهن به قامت درختی تنومند دارند . یکی از این خانه های ریشه دار ( خانه تیمرتاش ) میباشد .
خانه تیمور تاش برگ زرین سازندگی
خانه تیمور تاش که امروزه تبدیل به موزه جنگ شده است ، قدمتی بیش از صد و شصت سال دارد و در دوره قاجاریه ساخته شده است. این بنای کهن به سه معماری متفاوت بوسیله سه معمار ایرانی ، هندی و روسی طراحی و ساخته شد . بعد از گذر زمانه مالکیت ملک به سردار محتشم بختیاری رسید . این عمارت به قدری گیرا و شکوهمند بود که عبدالحسین تیمور تاش خواهان آن شد . در این زمان تیمورتاش به منصب وزیر دربار رضا شاه رسیده بود . تیمور تاش که نمیدانست این خانه برای او شگون ندارد ، با چرب زبانی سردار محتشم را راضی کرد تا ملک را به او فروخته تا بر ای سکونتش برگزیند . وقتی تیمورتاش وارد خانه مذکور شد آوازه اش پیچید و خانه به ( عمارت تیمور تاش ) معروف شد . این عمارت در ضلع شمال غربی مجموعه کاخهای باغشاه قرار داشت . شاید به همین دلیل بود که چشم رضاه شاه را گرفته بود و مورد غضب وی قرار گرفت . بعد از مدتی تیمور شاه از مقامش عزل شده و در سال 1312 کشته شد و خانه وی مصادره شد . بعد از مصادره شدن ، چون به طور ویژه ای مورد توجه رضا شاه بود به ارتش واگذار شد تا تبدیل به دانشگاه جنگ شود .
خانه تیمور تاش بعد از انقلاب و در سال 1383 توسط میراث فرهنگی و گردشگری در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به ثبت رسید . در سال 1395 با توافق شهرداری و سازمان فرهنگی و گردشگری ، عمارت تیمورتاش ، به موزه جنگ تبدیل شد . نشانی این عمارت ماندگار و پر حادثه در تهران خیابان کارگر جنوبی، میدان پاستور ، روبروی متروی میدان حر و داخل محوطه دانشگاه جنگ قرار دارد . خب وقتی ملکی خوش بنیه ساخته شود و سازندگان آن از نقشه اساسی بهره برده باشند بالطبع مرز دو قرن را هم میگذراند این در حالیست که اگر دست الکی سازان افتاده بود تا به حال بارها تخریب شده و بارها خانه های دوغکی بنا شده بود !!
همراه بامیلوکس باشید با قسمت بعدی
به ماملک بامیلوکس تکیه دهید
0 نظر ثبت شده است.