مستطیل بعدی که قبل از ورودی دیده میشود ، شامل آشپزخانه ، قسمت غذاخوری و رختشویخانه میباشد . دیوارهای این قسمتها که نقش جداکننده فضاها را دارند ، بسیار کم عرض میباشند . درطبقه دوم این واحد دوبلکس اتاق خواب بزرگی در نظر گرفته شده است. این اتاق خواب به گونه ای ایست که به قسمت فضای نشیمن مشرف بوده و به راحتی دید دارد . در مجاورت آن فضاهای متنوعی چون کتابخانه ، اتاق تعویض لباس ، فضای مطالعه ، نشیمن شومینه و سرویس بهداشتی وجود دارد .
لوئی کان با ساخت این خانه و طراحی و نقشه ای که برای آن کشید اعتقاد خود را مبنی براینکه می بایست میان ارتباط فضائی مناسبی میان نشیمن و آشپزخانه وجود داشته باشد ، به رخ کشیده و همینطور معتقد بود که اتاق خواب باید به مثابه یک خانه کوچک و نیمه مستقل در میان خانه اصلی دیده شود .
نور طبیعی از اصلی ترین موارد استفاده در امر خانه سازی لوئی کان بود . وی استفاده درست از نور طبیعی را عامل تاثیر گذار در خانه میدانست . به خاطر این در خانه اشریک هم نمای قسمت خدماتی صلب بوده و پنجره های بزرگ و وسیع چوبی ، نشیمن و غذاخوری را را به فضای سبز پیوند داده است .
برخلاف جداره رو به باغ ، نمای سمت ورودی اصلی نامتقارن بوده و نسبت بازشوها در آن کمتر به کار گرفته شده است . هر چند نماهای جانبی نیز متقارن طراحی شده است . همچنین هواکش هر دو شومینه در نمای جانبی چون سازه ای عمودی در نمای ساختمان دیده شده و در مرکز پنجره ها جا خوش کرده است .
لوئی کان در ساخت و سازهای بناهای خود ، اغلب از آجر به عنوان مصالح اصلی استفاده کرده است و آن را تبدیل به سبک خود در طراحی کرده است . اما در این بنا برخلاف عقیده و سبک خود ، از چوب و بتن بهره برده است . در فضاهای داخلی نیز از کف گرفته تا پلکان و پنجره ها و غیره از چوب استفاده کرده و به طور کلی دکوراسیون اصلی و داخلی چوبی میباشد .
لوئی کان پروژه های موفق و تاثیر گذاری را در کشورهای زیادی از جمله پاکستان ، هند و بنگلادش اجرا کرده است و حتی دو بار به ایران سفر داشته تا بتواند چند بنا با توجه به فرهنگ ایرانی ، شرقی بنا کند و حتی چندین طرح جامع و زیبا نیز ارائه داد ولی متاسفانه به اجرا در نیامد .
بالاخره در سال ا974 میلادی این معمار خلاق وقتی از هندوستان به پنسیلوانیا برگشت بر اثر سکته قلبی در ایستگاه راه آهن چشم از دنیا فرو بست .
همواره بامیلوکس با رجعتی به عملکرد معماران دارای سبک و خلاق مانند ( لوئیس کان ) در تلاش است تا مشوقی باشد برای مهندسین و معماران جوان به امید آنکه بتوانند برای آینده شغلی خود ، نقشه راهی اساسی فراهم سازند . وگرنه این سازندگان قوطی کبریتی که به اصطلاح صفت انبوه ساز را یدک میکشند ، بسیارند و اثراتشان چون زخمی بد خیم چهره شهرها را زشت کرده اند .
به ماملک بامیلوکس تکیه دهید
0 نظر ثبت شده است.