کشور استونی در زمان تولد وی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود و حتما همه میدانیم که در بلوک شرق معماران منحصر به فردی که با احداث بناهای جذاب و چشم نواز که زبانزد معماران جهانی و مطرح ، بوده وهمینطور دوستداران ساخت و سازهای شگفت انگیز را محسور میسازند ، وجود دارند و حتی مردم عادی هم بی نصیب از این دایره گیرا نمیباشد .
بالطبع هنر و خلاقیت معماری در رگهای ( لوئی کان ) نیز از کودکی در جریان بود . اما موقعیتی فراهم نشد تا این خلاقیت پنهان در زادگاهش خودنمائی کند چون خانواده وی در سال 1905 میلادی به آمریکا مهاجرت کردند .
عجین شدن مسیر زندگی لوئی با معماری !
لوئی بعداز سپری کردن تحصیلات پایه ، در یکی از دانشگاه های معتبر و قابل اعتنا آن دوره با سبک آموزش بوزار آشنا شد و پیرامون آن به تحصیل پرداخت . در ادامه بعد از سالیانی موفق شد تا در دانشگاه های پیل و پنسیلوانیا به تدریس بپردازد . در دوران تدریس وی معماران مطرحی همچون ( رنزو پیانو ) به جامعه معماری معرفی شدند .
لوئی کان که هم تحت تاثیر مکتب بوزار بوده و از سوئی هم متاثر به معماری مدرن مهندس ( لوکور بوزیه ) بوده مع الوصف به خاطر گرایشاتش به هنر و اصول معماری شرقی و معماری کلاسیک ، آثارش را نسبت به دیگر معماران متمایز ساخت .
لوئی کان در دوران فعالیتش بیش از بیست خانه مسکونی با ویژگی های قابل توجه طراحی نمود ولی متاسفانه از میان خانه های ارائه شده فقط نه باب خانه اجرا شد . اما مسئله مهم این بود که خانه های اجرا شده بازتاب اندیشه های خاص و متفاوت وی بوده و این در حالیست که نگاه مدرن و جدید این معمار خلاق در زمان افول معماری مدرن میباشد .
بدیهی است که خانه های مطرح شده لوئی به شکل کلاسیک در فالب ماشینی برای زندگی نبوده است . یکی از این خانه ها که مورد بررسی قرار میگیرد ( خانه اشریک ) میباشد . خانه اشریک ترکیبی هنرمندانه از مقیاسهای هندسی و در اختیار گرفتن نظم و هدایت اصولی نور میباشد .
این بنا متبلور اندیشه های معمارانه و رعایت تمامی اصول لوئی کان میباشد . زمانی که شخصی گام در این خانه میگذارد با احساسی از وحدت و یکپارچگی روبرو میشود این در حالیست که بنا دارای حجمی ساده و مکعبی شکل را به نمایش گذاشته است . پس با یک نگاه میتوان دریافت که معمار اولویت حس فضا بر فرم و عناصر فضا را در خود دیده است .
لوئی کان به طبیعت پیرامون بنا توجه ویژه داشت این را میتوان از استفاده کردن چوب در ترکیبات بتن به دست آورد که این عمل زیبائی و جذابیت طبیعت پیرامون بنا را دو چندان کرده است . هیچ عنصری بی هدف و بیمورد و خارج ازانسجام کلی بنا دیده نمیشود به این خاطر نظم که شاخصه مهم لوئی کان میباشد کاملا رعایت شده است . یعنی رعایت تقارن و سادگی . این نگاه در ساخت به مثابه این است که معمار بنا را در مکعبی صلب حجاری کرده است .
ادامه در قسمت بعدیبه ماملک بامیلوکس تکیه دهید
0 نظر ثبت شده است.